Modelleerchocolade

Modelling Chocolate voor modelleren

Smelt de chocolade tot ze volledig gesmolten is en klontvrij. Laat afkoelen tot 35 graden. Verwarm de glucose met het water in de magnetron, per 15-20 seconden tot 35 graden, regelmatig roeren om het water met de glucosestroop te mengen (water weglaten indien je siroop gebruikt, deze is al vloeibaar genoeg). Voeg eventuele kleurstof toe aan de glucose en roer goed, het uiteindelijke resultaat is lichter dan de glucose nu is.

Leg een groot stuk huishoudfolie klaar.

Gebruik een stevige spatel, giet de glucose bij de chocolade en roer goed, maar rustig tot de massa steviger wordt. Roer/schep om tot er geen witte strepen meer te zien zijn en alle glucose vermengd is. Dit vergt soms enkele pogingen. Als er olie uit komt, ben je te lang door gegaan maar liever dit, dan wanneer er nog witte strepen te zien zijn. Stort dit mengsel uit op het folie en dek luchtdicht af met nog een stuk folie. Laat dit ongeveer een uur rusten op een koele plek.

De witte strepen die tijdens het mengen zichtbaar zijn, is de witte chocolade, als je deze er niet uit roert, komen er harde klontjes in die er slecht uit te krijgen zijn.

Als er olie uit gekomen is, kan het zijn dat je eerder moet mengen. Zodra de zijkanten van de plak hard worden, pak je het uit en meng je alles nog eens goed door elkaar. Dit is het punt waarop ik de batch verdeel in stukken van ca. 250-300 gram. Verpak het goed en luchtdicht.

Indien je de modeleerchocolade wilt gebruiken om te bekleden, voeg je ca 100 gram meer glucose per kilo chocolade toe. Modelleerchocolade is niet flexibel als fondant, maar naden zijn onzichtbaar weg te werken. Uitrollen met maïzena of poedersuiker, of tussen twee stukken huishoudfolie

In de zomer wordt modeleerchocolade snel zacht, hanteer de chocolade zo min mogelijk, leg het neer als het te warm wordt. Het is aan te raden om modeleerchocolade uit je materialenlijst te schrappen als de temperaturen boven de 25 graden komen, gezien de chocolade dan slecht kan uitharden.

Bewaar werkstukken met modeleerchocolade nooit op een warme plaats, dit is vragen om problemen. Bewaar de modeleerchocolade altijd goed luchtdicht en op een koele plaats.

 

Compound/coating chocolade: Diverse merken mogelijk, zelf gebruik ik Chocovic Easymelt Blanca/white van Barry Callebaut (niet gesponsord, dit is gewoon wat ik al een aantal jaar gebruik en erg tevreden mee ben).

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2017 - 2020 Next Level Cakes - taartwinkel en webshop in taartbenodigdheden | sitemap | rss
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.