Ganache recept

Ganache - om af te smeren

Witte ganache 1:3

Melk Ganache 1:2,5

  • 200 ml slagroom 35% vet
  • 500 gram melkchocolade

Puur Ganache 1:2

De hoeveelheid chocolade kan per merk en seizoen verschillen. Hoogzomer kun je snel 1:4 verwachten voor witte chocolade. Melk op 1:3 en puur op 1:2,5. Wij gebruiken pakjes houdbare slagroom van 200ml, verse slagroom kan ook, houdt dan rekening met kortere houdbaarheid.

Breng de slagroom aan de kook en laat hem goed doorkoken tot 100°c (slagroom kookt al veel eerder, maar dan zijn evt bacteriën nog niet dood)

Smelt ongeveer de helft van de chocolade in de magnetron.

Haal de slagroom van het vuur en laat het afkoelen tot ongeveer 70 graden, bij een hetere temperatuur verbrand de chocolade en wordt hij onbruikbaar of hard niet uit, gaat schiften etc.

Giet de room over de ongesmolten chocolade en roer even om, voeg nu de gesmolten chocolade toe en roer het geheel tot een gladde egale massa. Mocht niet alle chocolade gesmolten zijn, verwarm deze dan weer rustig tot alle chocolade gesmolten is. 

Op deze manier bereid, is de Ganache geschikt voor 3D taarten omdat je hem langdurig buiten de koeling kunt bewaren. De houdbaarheid buiten de koeling is zeer lang, mits op een hygiënische manier bereid. Hoe meer lucht de Ganache bevat, hoe korter de houdbaarheid. 

Ganache kan ook in de magnetron gemaakt worden, door beide ingrediënten samen op te warmen tot alle chocolade gesmolten is. Pas op voor oververhitting en geef de chocolade de tijd om te smelten. BELANGRIJK: Ganache op deze manier gemaakt, MOET worden behandeld als elke andere slagroomvulling, omdat de room niet heet genoeg is geworden om bacteriën te doden. Bewaar deze ganache in de koeling en niet langer dan een aantal dagen.

Ganache - voor vullen en toeven spuiten

Ganache in een lagere verhouding chocolade, zal resulteren in een zachte ganache, welke geschikt is als vulling of om op te spuiten. Ook kan een ganache van bijvoorbeeld 1:1 worden opgeklopt tot een luchtige cremevulling. Voor alle opgeklopte ganache geldt dat zij in de koeling bewaard dienen te worden, omdat de hoeveelheid lucht in de ganache, de houdbaarheid verkort, zelfs als de room goed doorgekookt is. 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
┬ę 2017 - 2020 Next Level Cakes - taartwinkel en webshop in taartbenodigdheden | sitemap | rss
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.