Home Made Piping Gel

Piping gel wordt vooral gebruikt als lijm, maar kan ook gebruikt worden als water effect op een taart of als glansmiddel. En als je het mixt met patisserie alcohol of lemon extract, krijg je een soort sneldrogende glanslak, waar je bijvoorbeeld flowerpaste besjes in kunt dopen.

Moeilijkheidsgraad: makkelijk Ingrediënten kosten per batch: ca. €0,50 voor 250 gram Tijd: ca. 5 minuten Houdbaarheid: tot 3 maanden in de koelkast

Ingrediënten voor ca. 250 gram piping gel:

- 25 gram maïzena (1/4 cup) - 75 ml koud water (1/3 cup) - 150 gram glucosestroop (1/2 cup)

Benodigdheden:

- Garde (Whisk) - Hittebestendige kom (heatproof glass bowl) - luchtdichte, schone pot van minimaal 250ml (clean airtight jar) - Magnetron (microwave oven)

NOTE: Glucosestroop is dikker dan corn syrup, als je corn syrup gebruikt, neem dan 175 gram corn syrup en 50 ml water.

Beschrijving:

Voeg de maïzena bij het water in een hittebestendige kom en mix met de garde tot er een melkachtige klont vrije substantie vormt. Voeg hier de glucose aan toe en mix/roer tot alle glucose is opgenomen en zich een glad mengsel vormt.

Plaats de kom in de magnetron op vol vermogen (ca. 900 watt), 2 a 3 minuten, tussentijds roeren tot de massa begint te borrelen en een gel achtige substantie vormt. Het resultaat en kooktijden kunnen per magnetron en merken verschillen, maar dit recept is zo goedkoop, dat het de moeite waard is je ideale samenstelling uit te testen.

Doe de hete massa in de schone luchtdichte pot en laat afkoelen voordat je deze in de koelkast bewaard. In de koelkast is dit tot 3 maanden houdbaar, echter, gooi de batch weg zodra kleur, geur en smaak veranderd.

 

© 2017 - 2023 Next Level Cakes - jouw winkel voor taart decoratie benodigdheden en workshops | sitemap | rss